Priset för kontorshotell varierar beroende på storlek, läge, standard och tjänster som ingår. Grundkostnaden är oftast per person eller kontorsrum, med möjlighet att lägga till extra tjänster. I Stockholm ligger genomsnittspriset på ca 7 500 kr per person och månad. Det är dock stor variation, från budgetalternativ på 2 500 kr till exklusiva kontor för 15 000 kr per person.

Vad ingår i priset?

I grundpriset för kontorshotell ingår vanligtvis själva kontorsytan, internetuppkoppling, el och värme. Därutöver brukar även städning, pentry, loungeyta och konferensrum ingå. Premiumkontorshotell erbjuder extra tjänster som reception, IT-support och tillgång till gym. Vissa har även café, takterrass och parkeringsplatser. Det är dock viktigt att kontrollera exakt vad som ingår. Jämföra kostnader: Kontorshotell vs traditionella kontorsytor

Kostnadseffektivitetsanalys

Kontorshotell är ofta mer kostnadseffektivt än att hyra traditionella kontorslokaler, särskilt för mindre företag. Man betalar endast för det man använder, utan att binda upp kapital i långa hyresavtal eller onödiga kvadratmeter. Dessutom ingår det mesta i grundpriset. Med traditionella kontor tillkommer ofta extra kostnader för internet, städning, möbler etc. Sammantaget gör det kontorshotell till ett smidigt och prisvärt alternativ.

Tips för att hitta prisvärda kontorshotell

Förhandla och jämför alternativ

Gör research och jämför priser mellan olika kontorshotell. Var flexibel gällande läge och anpassa storleken efter behov. Kontakta flera aktörer för offert och förhandla om rabatter vid längre avtal. Fråga även efter ”dolda” erbjudanden som inte annonseras publikt. Använd recensioner för att identifiera prisvärda alternativ.

Resurser och verktyg för att jämföra priser

Det finns idag flera sajter för att enkelt jämföra priser och hitta erbjudanden på kontorshotell i Stockholm, exempelvis Yta.se och Workaround. Använd filter för att hitta alternativ inom önskad budget och område. Prenumerera på nyhetsbrev för att få tips om kampanjer och last minute-priser. Sociala medier och coworking-communities är också bra källor.